Ditt liv idag är ditt CV imorgon; Är du anställningsbar lille vän?

Körling fotograferar 2013

Vi ska lära elever att skriva CV. För de lär de behöva. Faktum är att de redan skriver sina CV, i värsta fall är de föräldrarna som påbörjar det, från bebis till den dag då det första arbetet ska sökas. Om 20 år ser vi nog annorlunda på det vi skriver idag. Ditt CV blir till i din senaste uppdatering. Vad ska det stå? Vad vill du bli? Allt är en plan. Så skrämmande det tycks mig.

Och befriande nog tänker jag på Emil i Lönneberga som i Astrid Lindgrens berättelse ”Än lever Emil i Lönneberga får sin historia berättad av sin mamma Alma, ur vilka Astrid Lindgren hämtar sin berättelse om Emil, de hyss han gör. Och redan i inledningen äventyras inte Emils framtid, trots allt han gör, han blir kommunalordförande och den snällaste mannen som tänkas kan. Ja, det hör till underverken, skriver Astrid Lindgren.

Så hur ser underverken ut i morgon? Är du anställningsbar lille vän? Hur ser din livsberättelse ut? Hur är toleransen då du söker arbete i framtiden? Hur ser samhället ut?

Jag tycker detta är frågor för skolan av idag.

Det här inlägget postades i Ansvaret, Barns rättigheter, Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.