Nicolai Gedda sjunger Felix Körling – en raspig hit!

Det här är mest roligt. Tänk jag sökte på Nicolai Gedda och fann min farfars verk. Det måste ju delas. 163 träffar har denna ovanliga inspelning (man hör knappt texten men jag vet att den är ytterst romantisk och skriven tidigt i min farfars liv – han var säkert väldigt kär i min fina farmor. Jag hoppas att verket var till henne).

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Musik, Släkten Körling. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nicolai Gedda sjunger Felix Körling – en raspig hit!

  1. Plura skriver:

    Håller med. Vibratot var som att höra Julia Cesar sjunga om the boy from amerkat.

  2. Per-Anders Löthman skriver:

    Sången som Gedda sjunger är komponerad av Felix pappa, den fina tonsättaren i Ystad, August Körling. Sången heter Aftonstämning och är komponerad år 1893. Nationalromantik när den är som vackrast.

Kommentarer är stängda.