Ingå(ng) i en skola

Vad är det för ingång i skolan? Det undrar jag ibland. Hur presenterar sig skolan utifrån. Idag gick jag till ett skolmöte. Min ingång till den skolan började långt innan jag kom dit. Jag hittade nämligen inte. Jag stannade en mamma på en cykel. Ja, att hon var mamma det kunde jag förstås inte se för sådant syns inte. Men jag frågade kvinnan på cykeln var skolan låg. Då sken hon upp och blev mamma. Det var då jag fick veta att hon var en sådan.

– Åh, där går ju mina barn, sa hon. Hon log så där som nöjda gör. Med hela ansiktet. Med hela sig. Och så viftade hon glatt med både handen och armen – Dit ska du!

Så är en ingång till en skola. En skola man ska ingå i.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Pedagogiska miljöer, Styrdokumenten, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.