Samtalets form

Att samtala handlar oftast inte om att ha en form för samtalet. Formen för samtalet kan man skapa. Man kan också skriva in att innehållet ska vara samtal och dialog. Det kan man också göra. Men allt det man gör är att säga något om en form. Den enklaste formen för ett samtal och en dialog det är att det finns något innehåll som man kan samlas kring. Innehållet kan vara vad som helst. Innehållet skapar så en form. Det är kanske det enda man får se. Formen för det samtalet. Men formen är kommen ur formering kring något. Jag är mer inne på det innehåll som fångar upp och skapar en form. Dessutom kan jag grubbla i oändlighet på att vi så ofta talar om formen, och om vi talar om formen, kan vi inte göra det i pluralis, formerna för.

Barn letar efter sammanhang och innehåll. De söker inte en form.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.