Om mig

P1140135

 

lararen-inom-mig-pedagogiska-berattelser   den-meningsfulla-hoglasningen   nu-ler-vygotskij-eleverna-undervisningen-och-lgr-11   9789162294427_vagen-till-skriftliga-omdomen  kiwimetoden

Detta om mig:

 • YRKE OCH YRKESUTÖVNING: Lärare, föreläsare, författare. Jag är också intresserad av skolor i andra länder och ser mig ibland som en skolresenär – ja, jag besöker skolor där jag får möjlighet: Kina, Finland, Grekland, Nya Zeeland, Amerika, Sydafrika, Ryssland, England, Sverige, Norge, Thailand och Italien. Jag har arbetat som grundskollärare, pedagogisk sakkunnig, lärarutbildare och som handledare i undervisningsutveckling. Jag har haft expertuppdrag för Skolinspektionen. För Skolverkets räkning har jag skrivit i Skolverkets blogg För det vidare. Jag har varit med och skrivit kursplanerna i svenska och bidragit till kommentarsmaterialet rörande densamma. Jag har också skrivit texter till Skolverkets läs- och skrivportal i modulen textsamtal.
 • UTMÄRKELSER: 2006 Svenska Akademiens svensklärarpris,

 

 

 • JAG ÄR UTBILDAD PÅ NYA ZEELAND, i lärande organisation, vägledd, gemensam läsning i alla texter och genrer. Jag har också utbildat mig vid Manhattan New School, NY, med att utveckla flera högläsningsformer. Jag har läst Barnkultur, Barnpsykologi, Barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms Universitet.
 • KÖRLING FRÅGAR: Har en spalt i Svensklärartidningen: Körling frågar. Och jag är frågvis. Frågar författare och skolmänniskor om språk; Horace Engdahl, Björn Ulvaeus, Babben Larsson, Ann-Marie Begler, Anna Ekström, Sven-Eric Liedman, Sören Olsson, Johan Unenge och …
 • FÖRELÄSNINGAR: Jag har föreläst sedan 2000 och jag har besökt så många skolor i Sverige att jag önskar att jag fotograferat skolorna för såväl dokumentation som resedokument. Mina uppdragsgivare har varit enskilda skolor, kommuner, Sifos, Rädda Barnen, Skolverket, Skolinspektionen, Sveriges Television, UR m. flera. Jag föreläser om förhållningssätt, lärande relationer, läs- och skrivundervisning, Textsamtal och bildpromenader, Vägen till dokumentation, om att bedöma i elevens lärande tjänst. Jag modellar också undervisning för lärare. Praktiska lärande exempel rörande språkuppdraget och förhållningssätt. Här är en föreläsning att lyssna till. Och här talar jag om bibliotek och hur man kan älska böcker.
 • 2007 fick jag Microsofts innovativa lärarpris Sverige. Detta kom att betyda att jag fick resa till ett lärarmöte i Seattle. Vi var 20 lärare från världens alla hörn som diskuterade framtidens lärande. Mr Bill Gates kom och föreläste för oss och vi tappade alla andan en aning och så lyckades jag klämma fram en liten fråga om en gemensam läroplan rörande specifika områden – a World Curriculum.
 • KRÖNIKOR/ARTIKLAR OCH BLOGGINLÄGG finns det fler än jag kan lista upp. Krönikorna hittar du hos Lärarnas Nyheter där jag var krönikör under några år.
 • Jag har bloggat sedan 2007. Jag började okunnig och ovetandes och fann ett utvidgat lärarkollegium och skapade mig en plats att skriva, skriva, skriva på. Orden är mina.
 • Initiativtagare till Lärartycket, Rektortycket, Elevtycket och föräldratycket och dessa tyck hade inte blivit möjliga om inte Camilla Lindskoug och Anna Kaya stöttade och bidrog med hur.
 • Och det här är jag väldigt, väldigt glad över.
 • 2013 tilldelades jag SCIRA hedersdiplom ”för förtjänstfullt arbete inom läsningens område”
 • Här är en film om mina tankar om hur vi kan se på källkritik. Det är Malin Larsson som skapat den och filmen ska vara en utgångspunkt för lärarens undervisning tillsammans med eleverna:

Jag tycker om frågor. Jag tycker om frågor som en samlingsmöjlighet för olika svar och för  möjligheten att tänka ihop och formulera nya frågor.

Den här artikeln tycker jag är spännande. Jag har talat om den pedagogiska promenaden i skolan. Här ser jag den förverkligas.

 

16 svar på Om mig

 1. Pingback: Hur hanterar du Jante i skolan? | Kristina Alexandersons blogg

 2. Pingback: Frågetankar | HERO – the coach

 3. Pingback: Känslostormar | HERO – the coach

 4. Hej! Tack för en mycket inspirerande sida. Jag skapade följande utifrån dina tankar om netetikett: http://prezi.com/t6734s7qb0p1/present/?auth_key=5cva1yd&follow=zkrthr1p33uq

 5. Pingback: generous | Ser du mig? - En samling försök att berätta

 6. Pingback: Mona Wågberg (monaw) | Pearltrees

 7. Pingback: LiSA bjuder på föreläsning med Anne-Marie Körling | Riks-LiSA

 8. Pingback: Annika1014 | Pearltrees

 9. Pingback: Boktips | lilla ITfisken

 10. Pingback: Det utvidgade kollegiet | Pedagog Östersund

 11. Pingback: Det utvidgade kollegietSer du mig? | Ser du mig?

 12. Pingback: Om undervisning av A-M Körling | Pearltrees

 13. Pingback: Från individuellt till kollegialt lärande – NODSTRÖM EDUCATION

 14. Pingback: Söta Salma – lappkullan.se

 15. Sigge Ohlsson skriver:

  Hej Anne-Marie! Jag ska om några veckor hålla ett föredrag om de tre organisterna Körling, Welin och Tufvesson som tillsammans omfattar hela 1900-talet och lite till i vår kyrka, St Nikolai, här i Halmstad. Nu undrar jag om jag kan få tillstånd att använda några av de bilder som finns på din blogg. Det handlar uteslutande om de bilder där din farfar Felix Körling finns med, och det skulle naturligtvis tillföra mitt föredrag kolossalt mycket om några av dem kom med i föredragningen.
  Hälsningar Sigge Ohlsson

 16. Eva-Lisa Andersson skriver:

  Tack Ann-Marie!
  Du har del i framgången på Cederbergskolan Föllinge Jämtland.
  Läs eller se inslaget om oss på SVT eller lokaltv ”mittnytt”.
  Tack också för alla fina samtal och handledning som inspirerat oss alla pedagoger på Cederbergskolan. God fortsättning på 2021 och lova att aldrig sluta med ditt engagemang. Du behövs mer än någonsin nu!/ ”Pia”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.