Du ska lova dig själv att … mitt nyårstal till mig själv!

Jag filar på ett nyårstal. Ska hålla det till mig själv framför spegeln: Du ska lova dig själv att … och tusen sådana saker ska jag lista upp för det nya året samtidigt som jag ska betrakta mitt förvånade uttryck i spegeln över allt det som jag genast betraktar som måsten och absolut inte kommer att göra.

– Men Anne-Marie: Tror du verkligen att du kommer att sluta äta choklad? Va, tror du verkligen att du kommer springa marathon? Men Anne-Marie – är det möjligt att skriva åtta nya böcker? Så ungefär!

Det märkliga är att jag inte alls har någon slags relation till de nyårslöften jag gav mig själv 2009. Idag borde ju vara dagen då jag lyckligt summerar resultaten av det jag lovade mig själv då. Men som sagt … minnet är ungefär så kort som man önskar att det ska vara.

… och imorgon då vi skriver 2011 kommer det vara långkö till Gym- och idrottsanläggningar, Friskis och Svettis då alla ska göra upp med det nyktra löftet att lova sig själv bot och bättring och tappa fyra kilon och bygga upp en sundare variant av sig själv till nästa nyårslöftesdag!

– Va, sa jag ett helt år… lovade jag mig själv att … verkligen???? Du skojar!

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Du ska lova dig själv att … mitt nyårstal till mig själv!

 1. mie skriver:

  Gott slut och GOTT NYTT 2011!
  Ät och må gott! Varför avstå från livets goda? Ta en skön promenad nå’n gång då och då. Även det tillhör livets goda. Att läsa dina ord tillhör definitivt livets goda. Ibland behöver jag den där kryddan att inte förstå riktigt allt. Då blir jag stimulerad att klura och det är en tillgång i livets goda. Ibland funderar jag på hur många goda/onda sidor livet har att bjuda. Kanske består en dag av många sidor..? När vänder vi blad, blir det inatt kl 12? Vad tror du Anne-Marie? Krångligt det där med att inte förstå men ändå klura.

 2. Jesús skriver:

  God fortsättning och …Gott Nytt Âr.

 3. Tack för dina nyårstankar!

  Alltid lika roligt att följa din blogg. Idag har jag på din inrådan köpt Eduardo Galeanos Omfamningarnas bok eftersom jag tyckte texten var fin och talande. För mig är texten både positiv och negativ. Positiv därför att den illustrerar glöden och passionen hos människor som vill något och negativ därför att den påminner mig om att skolutveckling i alltför stor utsträckning bärs upp av ett fåtal eldsjälar som ofta arbetar i motvind.

  Läs gärna min nyårshälsning på Humlan Flygers blogg

  Kram

  Niklas E Hellström
  Brinnande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.