Nyårstal till mig själv och till dig

”Kära Anne-Marie,

Det har nu gått ett helt år sedan du höll ett tal till dig själv. Och vad du lovade sist må bara du veta. Därför ser du nu framåt. Mot nästa år, 2012, och förundras av vad som kan komma att ske runt hörnet, på andra sidan gatan, på gränsen till något annat, mot staketet som hindrar och möjligheterna som finns i en annan människas vilja. Och ögonen i möten med andra.

Och du, du har två fötter som bär dig, leder dig, får dig att hoppa, gör att du kan springa och gå. Jag tänker att du kan hoppa högt ibland, gå på tå över saker och ting, springa till mötes där något eller någon väntar, slå dig ned för att närvara. Ja, så tänker jag att du ska hylla ditt kommande år 2012. ”

Jag tänker så till mig själv och inhyser gärna dig i mitt tal. Sätt in ditt namn och läs det som om det vore ditt.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nyårstal till mig själv och till dig

 1. itmamman skriver:

  Det ska jag – tack!

 2. Emma skriver:

  Hej Anne-Marie! Vill bara tacka dig för en underbar blogg som jag alltid hittar något tänkvärt på. Som lärarstudent (och med största sannolikhet även den dag jag kommer att arbeta som lärare) är du en ovärderlig inspirationskälla. Tack för alla dina vackra meningar som beskriver läraryrket som det otroligt viktiga arbete det är. Önskar dig ett gott nytt 2012.
  Emma

 3. Anne-Marie Körling skriver:

  Så glad jag blir Emma. Så roligt att få en ny kollega. Jag följer dig gärna i din tillblivelse till lärare. Vi behöver dig. A-M

 4. Anne-Marie Körling skriver:

  Fina Itmamman. Ditt fina inlägg idag var underbart. Jag ser fram emot nästa år. A-M

 5. eva-marie skriver:

  TACK för ditt fina och positiva nyårstal! Önskar jag kunde formulera mig hälften så fint. Jag tar med mig talet – som du skriver att man får – och länkar hit givetvis!
  Gott nytt år!

 6. Rebeca skriver:

  det ska jag me 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.