En avstickare från verkligheten

FANTASIRESA TUR OCH RETUR

FANTASIRESA TUR OCH RETUR

DRÖMRESA!

Har arbetat så hårt att alla vitaminer och järnämnen är borta, jag har läst så jag försvunnit ut ur det verkliga, tummat på ord som jag hållit mellan tumme och pekfinger, ritat egna tankekartor för att hitta rätt i orddjungel och … ibland fantiserat mig bort och hit-och-dit.

Då jag reste mellan Norge och Sverige, Sverige och Norge passerade vi en tänkt väg – en aningens av en slinga – och vips försvann jag från den raka sträcka jag befann mig på och in på en lekfull och slingrig väg full med myrstackar, skogsstigar, badvatten, solnedgångar, grillkorvar, kaffetermosar, läsebok och någon hand att knyta in sin egen hand i… kort sagt en fantasiresa!

Jag var tillbaka inom en mikrosekund. Mot resans faktiska mål. Verkligheten!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten, Barns rättigheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på En avstickare från verkligheten

 1. Plura skriver:

  Underbart med avstickarna från verkligheten.

  Även om det bara är en mikrosekund. Fast mina kan bli flera timmar ibland, när gör drömslingan i huvudet och sätter ljuget på pränt. Det som somliga kallar för författeri och får betalt för.

  Fram för mer avstickare!!!!

 2. Anne-Marie skriver:

  Säg inte ljug – säg fantasi – och börja skriv! A-M

 3. Plura skriver:

  Vet att man inte ska säga ljug – men i min uppväxtmiljö var det fult att fantisera – det var liktydigt med att ljuga. Man fick höra ”ljug inte pojke, håll dig till sanningen”. Men den vanartiga pojke jag var fortsatte jag och fantisera.

  Och skriver – ja det gör jag som terapi. Inne på mitt andra manus i spänningsfacket. Fast det är inte lätt att få manuset publicerat. De får ligga och mögla till sig i datorn.

 4. Anne-Marie skriver:

  Ja, så kan det vara – i min värld fick man gärna fantisera och verklighetsrealisera! Ingen motsättning. Synd om barn som inte får pröva vingarna… tur att barnlitteraturen finns. Fortsätt skriv! A-M

Kommentarer är stängda.