Lärartycket idag – av Karin Nygårds skriver

Karin Nygårds kände sig lite orolig för alla tyckares tyck och vi twitterpeppade henne att inte tänka på någon annan än henne själv och hennes eget skrivande och tyckande. Och ja …

vi behöver pepp för att lyfta upp och fram varandra, vi lärare. För om vi inte gör det med varandra hur ska vi peppa och lyfta elever. Så tack Kära Karin Nygårds för ditt inlägg idag. Jag blir glad, peppad och lyft av dina tankar. Du inleder så här:

För tio år sedan upplevde jag mina femtom minuter av berömmelse. Någon som minns det? Nej, jag tänkte väl det. En femton minuter lång intervju med mig sändes i programmet ”Jobbet” i P1. Den påannonserades med orden ”Äntligen en nöjd lärare” och handlade om mitt fantastiska jobb. Intervjun fick rätt mycket uppmärksamhet. Folk hörde av sig och tackade för min positiva syn på läraryrket och jag fick bland annat föreläsa för blivande lärare. Jag fick även skriva en artikel i ”Pressens tidning”, där jag kritiserade journalisternas negativa beskrivning av skolvärlden.

Jag tänker att så har det varit i yrket. Det negativa. Det trista. Och skolans inre röster tystnar. Som om det vore fel att vara den som tror. Lärare ska verka för här och nu och för framtiden. Ibland måste vi agera ställföreträdande hopp för varandra – och för eleverna.

Det här inlägget postades i Konsultation av något slag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Lärartycket idag – av Karin Nygårds skriver

  1. karinnygards skriver:

    Men vad fint! Tack Anne-Marie! Jag såg inte det här förrän nu. <3 till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.