Lärarens ursäkt!

Läser min mammas lärares skoltal. Han ber om ursäkt på det vackraste av sätt. Läraren skriver ett långt tal som han på något vis lyckas kopiera i antal exemplar så att varje elev får ett. Min mamma sparade lärarens tal i sitt fotoalbum. Hon tyckte mycket om läraren.

Läraren bad om ursäkt för att han inte alltid lyckats med sin undervisning alla gånger men att han hela tiden försökt att ge och utmana dem i deras lärande. Det var svåra tider för alla då.  Jag blir glad då jag läser i brevet. Det är ett gammalt brev från en lärare. Daterat ungefär vid 1940-talet.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.