”Den där personen i skolan bara måste bli lärare”

Skärmavbild 2013-08-025

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ser dem, de där personerna vid skolan som ”har det”. De leder, de håller, de kan vara med barn och unga och håller undervisningar för att de tycker det är roligt, för att de kan och för att de är genuint intresserade av barn och unga människors lärande och kunskapsutveckling. Eller den där anställde som arbetar som något annat i skolan men som gör det roligt för eleverna att vara i skolan. De där personerna som eleverna litar på och följer. De som frågar hur man gör för att lära elever om kretslopp och stjärnhimlen. Jag har träffat dem.

Jag har talat med en av dem. Noggrant diskuterat läraryrket som en möjlighet för personen ifråga. Jag tycker om att göra det. Visa upp yrket och vägen till det. Jag tänker att vi alla är ansvariga för att detta kan bli möjligt och att skolan visar sig vara en plats att arbeta vid. De är ju i skolan och de vill vara där. Jag tycker vi kan lotsa dem vidare. Detta kan också vara en utmaning för förstelärare och handledare vid skolan, att få möjlighet att diskutera yrke och yrkestillblivelse.

 

Det här inlägget postades i Ansvaret, Läraryrket och lärarrollen, MITT UTVIDGADE KOLLEGIUM. Hälsa på en kollega, bara ett klick bort och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.