Tåga fram i tillvaron

En dag i november tågspanar Anne-Marie Körling på allt möjligt, 2009

En dag i november tågspanar Anne-Marie Körling på allt möjligt, 2009

Tågpoesi kan man tänka.

Men så tänker inte jag.

Verkligheten tänker jag.

Och så ser den ut en morgon.

Jag sågar den itu med

mina fotografier.

Tågar fram i tillvaron.

Som ett lokomotiv.

Framtiden får inte spåra ut.

Den får spåras!

Tåg är tåg om och på gyllene rälsor, fnittrar Anne-Marie Körling, 2009

Tåg är tåg om och på gyllene rälsor, fnittrar Anne-Marie Körling, 2009

Det finns också farliga saker i allt man kan befinna sig i. Jag höll mig undan, för jag ville inte ramla, röka eller göra något annat farligt. Jag ville bara åka tåg, en dag i november, tänkte Anne-Marie Körling, 2009

Det finns också farliga saker i allt man kan befinna sig i. Jag höll mig undan, för jag ville inte ramla, röka eller göra något annat farligt. Jag ville bara åka tåg, en dag i november, tänkte Anne-Marie Körling, 2009

Anne-Marie

This entry was posted in Autodidakten, Barns rättigheter and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tåga fram i tillvaron

 1. Annelie says:

  När jag ser den nedersta bilden kommer jag att tänka på hur min 4-åriga son tolkade dem. Han konstaterade först att man ska vara försiktig så man inte ramlar eller fastnar. Sedan tittade han på hunden längst ner och konstaterade att man fick ha hunder. Slutligen tittade han på bilden ovanför och tillade: ”Men de får inte ha sån där svans!”

  Jag tittade noga på cigaretten och kunde konstatera att den inte var helt olika en hund med lång svans, fattas bara ben. Tänk vilka fantastiska tolkningar av symboler som kan uppstå i ett litet medvetande som ännu inte har klart för sig var en cigarett är!

 2. Mats says:

  Det engelska ”mind the gap” heter på danska ”pas trinet”.

  Jag vet inte varför det är kul!

 3. Anne-Marie says:

  Mind gap läste jag… det är märkligt! Jag inser också att jag inte förstår danska.
  A-M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.