Vi skulle använda oss av de pedagogiska diskussionerna kring elevarbeten och med fördel diskutera dem utifrån ett henperspektiv. Vad ser vi av lärande. Inte vad ser vi av pojkens arbete eller flickans. Jag tror vi skulle lyfta fram oväntade saker ur de flesta arbeten vi diskuterar. En sak vi måste diskutera är varför det är så viktigt att identifiera könet bakom arbetet?
Här är jag. Hej HOPP!
-
Senaste blogginläggen:
- Krönika om boken jag nästan inte vågade läsa högt 2023-02-01
- Krönika om bilderboken som träffar i amygdala 2023-01-27
- Den kompetente läraren 2023-01-24
Kategorier
Korlingsord på Twitter
- Vägarna. Dagens fotografi: https://t.co/coHoa9pH04 about 20 hours ago from Twitter for iPhone
- @RolfEkelund Jag brukar tänka att mellan 20 och 24. Varken mindre eller mer. about 20 hours ago from Twitter Web App in reply to RolfEkelund
Arkiv
Lev Vygotskij:
Talspråket är alltid begripligt för barnet; det uppstår ur ett levande umgänge med andra människor, det är en fullkomligt naturlig reaktion, barnets reaktion på vad som händer omkring det och berör det.
Bra fråga A-M, den frågan är lika bra vad gäller det nyfödda barnet eller den gamla människan på åldringsvården. Har det någon betydelse för det vi ska göra med varandra som människor om vi har det ena eller det andra könet? När är det i så fall viktigt? Behandlar vi varandra olika beroende på kön?
Tack för frågan, nu fortsätter jag och skriver på avhandlingen om pojkars skrivande.