Ett litet smakprov ur min kommande bok:

”Jag hade fått en grupp ”lässvaga” elever, ja de kallades så. Beteckningar av detta slag skapar tankar på brist. Vi skulle kunna organisera skolan efter innehåll. Jag skulle då kunna kalla till mig min grupp med undervisningsrubriken”fördjupad läsundervisning” vilket skulle förklara vad skolan erbjöd eleverna, istället för att åskådliggöra bristerna eleverna har. ”

 

This entry was posted in Kommunikationen, Lektioner och lektionsförslag, Ordförrådet, Pedagogiska miljöer. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>