Read out and guess what

Jag brukar högläsa engelska sagor och berättelser för mina elever. Jag tränar dem i att lyssna till engelska. I början är de lite osäkra på vad de förstår men jag kontrollerar dem inte så rädslan lägger sig till förmån för lyssnandet. Jag gör på samma sätt som jag gör då jag högläser svenska berättelser.

Jag brukar högläsa engelska faktatexter. Exempelvis om djur. Då berättar jag inte vilket djur det är jag läser om. Eleverna får lyssna och vänta med att gissa tills berättelsen är färdig. Till en början väljer jag att göra välbekanta djur; hundar, katter, möss, hästar och kor men övergår till alla möjliga djur.

Lycka till!

This entry was posted in Högläsning. Bookmark the permalink.

One Response to Read out and guess what

  1. Pingback: Engelska | Pearltrees

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *