Önska sig en fråga – det är både allvarligt och svårt

Önska sig en fråga

– det är både allvarligt och svårt…

men om jag fick önska mig något just nu så skulle jag vilja att någon frågade mig:

  • är du trött i rösten?
  • är du trött i pratkvarnen?
  • är du trött i stämbanden?
  • är du trött i ledbanden?
  • vill du bli överraskad?

Vilken fråga skulle du önska dig att någon ställde dig idag?

Allvarligt talat. Det är en bra fråga. Den att fråga vilken fråga man önskar sig. Det är en allvarlig fråga. Den fråga man konstruerar pekar liksom rakt in i själen och hjärtat. De frågor jag konstruerade nu handlar mest om att jag har föreläst i flera timmar och att jag är trött i stämbanden. Det är inte riktigt sant att jag är det men jag tycker om ordet stämband. Jag är inte heller trött i ledbanden – men jag har varit ledare idag. Då kan en plötslig ledbandströtthet infinna sig.

Nåväl – jag har ställt den här frågan till eleverna. De ställer frågor som riktar sig in i deras liv och funderingar. Det kan vara ett bra sätt att förstå ett litet barn, ja, en vuxen också.

Vilken fråga skulle du önska dig att någon ställde dig idag? Fundera!

Det här inlägget postades i Frågekonsten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Önska sig en fråga – det är både allvarligt och svårt

  1. sspirit skriver:

    Den är svår fråga. Den är en mycket djup sådan. Vill man lyssna på frågan? Vill man lyssna på svaret?

Kommentarer är stängda.