Öppet brev till Creative Commons

Stockholm den 21 augusti 2010

Bästa någon på Creative Commons,

Jag är bloggare sedan några år tillbaka. Det var ett stort steg för mig att komma ut ur skrivbordslådorna och göra mina tankar, fotografier och mitt skrivande offentligt. Jag har under mitt bloggande kommit att se hur roligt det är att dela med sig. Det var en upptäckt för mig att människor så gärna delade med sig på nätet. Och det lärde mig att bli generösare. Jag var till en början försiktig med mina vackraste fotografier men efter en tid och efter att ha upptäckt hur andra gör så gav jag mig hän – och idag räknar jag mig som en delare.

Detta gör mig fundersam också. Jag delar med mig. Men jag har ingen aning om vad som händer med det jag delar med mig. Mina fotografier har jag en vattenstämpel på men det är ju absolut ingen garanti för något som helst skydd och egentligen – vad är det jag säger i den värld där delandet är så okomplicerat men ändå så finns det väl lagar och tankar hur man gör detta delande okomplicerat.

Ibland ser jag mina fotografier hos någon och jag kan känna mig ledsen över att ingen har frågat. De som frågar säger jag ja till. Men jag vill gärna ha frågan. Är jag snål och misstänksam då? Är jag inte med och spelar på det villkor som jag givit mig in på? Hur signalerar jag min vilja att dela med mig och samtidigt åtnjuta respekt för att jag gör det?

Jag undrar också – om jag skriver till Er, vem är det egentligen jag skriver till? Vem svarar mig? Om det är så att jag undrar – är det ett massutskick av svar jag får och så får jag själv leta mig igenom texten för att hitta svar på mina frågor – eller kommer jag få en personlig rådgivare innan jag sätter Creative Commons på mina alster?

Jag undrar och jag tar mig rätten att formulera mig från sandlådekanten? Jag undrar om ni kommer besvara så enkla frågor som mitt brev innehåller?

Med vänliga hälsningar

Anne-Marie Körling

Jag följer berättelsen: BREV TILL EN BOKHANDEL av Hanff

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Öppet brev till Creative Commons

  1. Pingback: Bästa Anne-Marie, ett svar från en skolombudsman på CC | Kristina Alexandersons blogg

  2. Kristina skriver:

    Jag är på, jag ringer imorgon, det kommer att hagla in svar till dig 🙂 Så välj ciceron med omsorg 🙂

Kommentarer är stängda.