Mitt ord idag: Strutsägg

Jahaja – dagens ord låg på tungan och väntade:

S T R U T S Ä G G

Då kan man stilla undra varför man vaknar upp en torsdagmorgon med detta ord på tungan. Det tycker jag i och för sig att man inte behöver grubbla över så mycket. Ord kommer från alla möjliga håll och så dimper de ned i verkligheten eller flyter upp ur det omedvetna för att ordet liksom kräver att bli medvetet och använt.

Ja, jag får väl använda ordet strutsägg idag. Låt mig tänka… en mening med ordet strutsägg i:

Det stora strutsägget låg i gräset och väntade på att storstrutsmamman skulle lägga sig över det och skydda ifrån den farliga kocken som var ute efter att göra strutsäggsomelett.

Så!

Det här inlägget postades i Ordförrådet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Mitt ord idag: Strutsägg

  1. Plura skriver:

    Fast struttsmamman kanske skulle akta sig själv för jägaren. Struttskött är gott! Plura

Kommentarer är stängda.