Dagens elever är nya imorgon

Dagens elever är nya imorgon. Jag tänker att vi kan skynda oss en aning att befria barn från de historiska etiketter de fått en gång och säkerligen skulle må väldigt bra av att vi bestämde oss för att sätta punkt.

Likaså gäller det samtalen om den värsta klassen. Jag har ärvt en värsta klassen och jag såg snabbt till att den absolut inte fick ärvas vidare på detta vis. Jag drog ett ordentligt streck över historien som traderades mellan alla och envar. Det kan vara dags att sätta nya etiketter på klasser och elever. Annars hjälper vi till att konservera saker och ting.

Därför dagens elever är nya imorgon! Det väcker nyfikenheten. Vilka blir vi ihop imorgon?

Det här inlägget postades i Eleverna!, Hinder för lärande, Pedagogik, Pedagogiska miljöer, Skolorden och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Dagens elever är nya imorgon

  1. Morrica skriver:

    En gång har jag haft en dålig klass. Ja, hela klassen var inte dålig men många av dem, det var något envist eländigt virus som gick, ett sånt där man blir hängig av, ont i kroppen, trött och huvudvärkig och inte alls är i form, men inte är tillräckligt sjuk för att stanna hemma. Det var ingen rolig vecka, det var förfärligt synd om dem!

    Som tur var gick det över så småningom och den dåliga klassen blev en frisk klass igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.