Begrepp: Text – och om mig själv i texten!

AJ! AJ! AJ! JAG RIKTIGT KÄNNER HUR FARLIGT DET ÄR!

AJ! AJ! AJ! JAG RIKTIGT KÄNNER HUR FARLIGT DET ÄR!

Det är det här med text.

Text är ett större begrepp än just mina nedtryckta ord på detta interaktiva papper som numera är en textyta som inte är av papper. Text är något större. Jag tror vi ska förstå text som något större. Detta gör att text framöver får en helt annan betydelse. Jag kommer återkomma till ett textbegrepp som jag förstår och förvaltar det. Text är ett stort begrepp. Omfattande.

Men se på denna text där bild och text samspelar med mig. Det gör ont att ramla på det hala golvet. Jag kan riktigt känna hur ont det gör om texten vore jag. Jag skulle landa på min rumpa, hålla fallet mindre farligt genom att fånga upp mig själv med min hand, och mina ben skulle fara och flyga och jag skulle överrumplas av den blygsel ett mänskligt fall innebär. Jag vill stå upp!

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Autodidakten, Skolorden och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.