En pedagogisk tanke jag har närt – Walk-around-the-school

För många år sedan talade jag om en pedagogisk idé som jag själv deltagit i vid någon skola utomlands; Walk around the school.

Walk-around-the-school är en mycket medveten pedagogisk vandring genom skolan. Den kräver samtal innan man gör den och det krävs efterarbete, analys och diskussion. Det gör miljön skola till ett innehåll att grubbla, fundera och undersöka. Jag har några ingångar jag tittar på. Då jag genomfört en walk-around-the-school med rektor får rektor göra den med lärarna. Lärorikt, utforskande och läroplansnära.

Denna promenad har inget med kontroll att göra!

Det här inlägget postades i Om jag vore rektor, Pedagogiska miljöer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.