Läraren är resursen

P1180781-001

Läraren är resursen. Läraren är den som dagligen ser eleven. Läraren är den som ger eleven sitt namn, om och om igen. Läraren är den som ger en undervisning där eleverna med engagemang glömmer bort att de lär för att de just lär. Läraren är den som högläser det kemispråk som står i kursboken men som vägrar att förlösas till begriplighet annat än när texten kommer i undervisning. Läraren är den som introducerar nya begrepp och lekfullt får dem att bli elevernas. Läraren är den som undersöker variation och elevdemokrati och funderar på hur den kan utvecklas ytterligare. Läraren är den som högläser om Kejsarens nya kläder och stillsamt funderar över metaforen i berättelsen. Läraren är den som får eleverna att hoppa bock, rita diagram, analysera texter, få innebörderna av Franska revolutionen, som återför historia till nutid och drar nutiden bakåt i tiden för att finna rötterna till det vi gör idag. Läraren är den som är närmast eleverna. Närmast ämnet. Närmast!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.