Aldrig den första boken, den enda, alltid omtanken om nästa

Denna text är ur MITT SÅR, en bok som varar, en bok jag skrev 2007. En storbok. Hejsan Hoppsan!

Denna text är ur MITT SÅR, en bok som varar, en bok jag skrev 2007. En storbok. Hejsan Hoppsan!

Låt aldrig läsaren sluta med sin första bok, aldrig avsluta sin förståelse av läsning med den som aldrig blev den där boken som kunde ha givit en fortsättning. Låt aldrig läsaren stå där med en öde tanke om att böcker inte är för mig utan för dom. Dom andra.

Låt aldrig den som för första gången läser en bok hamna i skugga och ensamhet utan följ med ömsint nyfikenhet, lägg en hand på läsarens axel och högläs ett stycke för att du finner att spänningen i boken är olidlig och för att du själv är så nyfiken på innehållet. Dela innehållet med den läsande.

Ta aldrig ifrån den nyblivne läsaren äventyret att välja en bok själv. Bedöm aldrig boken som den du själv aldrig skulle läsa. Glöm aldrig någonsin bort att du en gång var en som läste en bok den första gången.

Det här inlägget postades i Boken i undervisningen, Värdegrunden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.