Mamma har också en mamma

Mamma!

Jag både har en och är en. Det tog ett tag i mitt barndomsliv innan jag förstod att min mamma också hade en mamma och var en. Och sedan blev det knepigt när det visade sig att mormor också hade en mamma och att hon också var en. I min barndomsvärld tog det helt slut med förståelsen för att också min storamormor (mormors mamma) också var mamma och hade en. Det blev jättesvårt att förstå att pappa också hade en mamma. Och att det i själva verket var samma förhållande där som med mammas mamma. Pappa kunde kanske ha en pappa tänkte jag och att dessa pappor hade ett liknande förhållande till varandra.

I barns världar är saker och ting inte så enkla. Jag kom att grubbla på det där med hur det egentligen var med något som kallades mamma. Men jag förstod någonstans att jag var en liten del av det hela. Som vuxen känner jag mig som en länk i sammanhanget.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Mamma har också en mamma

 1. mie skriver:

  M A M M A…….M O R….
  VACKRA MAMMA! VACKRA MOR!

  Mamma är alltid mamma om än hon för längesedan gick till en annan värld.
  Mamma / Arvgiverska.
  Mamma / Länken mellan då och nu.
  Mamma / Vägvisaren.
  Mamma / Tryggheten.
  Mamma / Fullkomligheten.
  Mamma förlorar aldrig status.
  Mamma älskade Mamma
  Så borde varje barn få uppleva sin mamma.
  Jag ville så gärna vara MAMMA!

 2. Anne-Marie skriver:

  Jag vet! Tänkte på just det sista! A-M

 3. sspirit skriver:

  If you look deeply into the palm of your hand, you will see your parents and all generations of your ancestors. All of them are alive in this moment. Each is present in your body. You are the continuation of each of these people. – Thich Nhat Hanh

 4. Anne-Marie skriver:

  Bästa Sspirit – ÅH SÅ JAG HAR SAKNAT DIG! Äntligen är du här igen! Må gott! A-M

 5. sspirit skriver:

  Kära, rara Anne- Marie,
  Tusen tack för det fina välkomnandet!
  Det var bara en vecka jag var borta. Och jag hittar hem tillbaka, även om jag går lite vilse just nu.

 6. Plura skriver:

  Ja vad är en mor? Mycket.

  När man var liten var hon världen centrum. Den man sprang in till för att få tröst eller ett glas vatten. Nu när man uppmärksammat sin mor på mors dag är det nästan tvärt om. Ju äldre mor bli desto mer är hon beroende av mig. En underlig upptäckt av Plura.

 7. Anne-Marie skriver:

  Du får vara vilsen här! A-M

 8. Anne-Marie skriver:

  Plura – det är lite fint tycker jag. A-M

Kommentarer är stängda.