Tomten finns i New York

 

Jo, tomtarna finns lite överallt. Det får man nog säga. I New York finns de. Tomten själv finns på Nordpolen. Fantasin placerar honom där. Jag tycker om fantasin. Jag tyckte om att ana att det kanske inte var riktigt, riktigt sant det där med tomten. Jag tror inte det skulle ha gjort något om min lärare en gång i tiden råkade hävda att det inte fanns någon tomte. Jag skulle gå hem och fråga någon annan. För så gör man då man får nys på olika sätt att se på världen. Och då gäller det att det finns någon där att prata med. Föräldrar är jättebra att prata med. Lärare också. Och tomten står och säljer saker, utklädd, på alla gator och affärer där julen drar fram. På nordpolen sitter den riktiga och hoar ut att alla tomtenissar ska jobba på ordentligt och måla schackspel med rutig färg.

Det här inlägget postades i Verkligheten. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tomten finns i New York

  1. Karpstryparn skriver:

    Läste artikeln om han som fick be om ursäkt för sitt påstående om att Jultomten inte finns. Helt rätt, man säger inte till små barn att jultomten inte finns.
    Men det finns saker och ting som inte kan förklaras, det finns ju människor som tror att skogstomtar finns.
    Personligen tror jag att de kan ha rätt. För det finns ju inga bevis för att sådana inte finns.

  2. Maria skriver:

    En kompis till mig blev utmanad av sin sjuåring att berätta sanningen om tomten, om den fanns eller inte. Hon blev tvungen att lova att inte ljuga. Så hon sa som hon trodde, att tomten inte fanns.. Pojken blev helt förstörd, han kunde inte ta till sig en sådan hemsk sanning.. så hon tog snabbt tillbaka sina ord. ”Klart tomten finns, mamma skojade, förlåt, klart tomten finns!” Så blev det en god jul även det året.

Kommentarer är stängda.