Tänk om tomten inte kan läsa

Det slog mig då jag tittade på tomten. Ja, han finns lite överallt. Men den riktiga, riktiga tomten. Tänk om han inte kan läsa? Ve och fasa. Det kommer leda till oreda under julgranar som redan har det nog så besvärligt att hålla barren i sådan skick att de håller över en viss magisk dag.

– Tänk om han inte kan läsa önskelistorna, vilket besvär han måste få. Kanske hans nissar kan hjälpa honom? Sedan funderade jag om tomten är en man och nissarna är pojkar. Sedan tog alla tankar fart. Om tomten som inte finns och att man kanske är en aning tokig som tänker att tomtarna finns på loftet, och när man väl tänker att de är där måste man behandla dem väl. De kan ställa till så mycket om man inte gör det. Men det handlar om gårdstomtar och inte jultomtar.

Det här med att skriva önskelistor. Då måste tomten kunna läsa dem. Om inte får vi fundera över hur vi ska göra för att skicka listan över allt det vi önskar. Kanske vi kan göra en digital önskelista och lägga på tomtens hemsida med länkar till var tomten kan fixa prylarna så det blir som man vill ha det.

 

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.