Jullunchen i skolan och högläsande julstämma

Det brukar serveras julbord i skolorna. Och en julmust. Och man äter och man äter. Fyller på gör köket. Det finns sill, korvar och köttbullar. Ungarna mumsar i sig. Det är något med skolmaten tänker jag alltid. Något väldigt fint!

Och på tunga julmagar och efter maten måste man få hör en lärare julstämma i med en berättelse. Kanske läser någon Tove Janssons ”Granen”. Kanske någon annan läser Astrid Lindgrens julsagor. Kanske någon läser Rydbergs ”Tomten”. Vem är jag att veta. Jag hoppas bara att.

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.