Om högläsning: Högläser mitt manus för en sjuåring

… och den lilla sjuåringen lyssnar noggrant. Hon lägger sitt huvud över sina händer och jag ser blicken fara ut mot en horisont som inte alls är utanför henne utan innanför. Den där tankevärlden blir större i hennes huvud. Hon tar emot mina vuxenord med den värdighet man önskar varje barn fick möta sina egna texter. Då jag frågar henne om hennes tankar säger hon: Fortsätt. Jag lyssnar.

Bättre respons kan jag inte få. Jag läser som en riktig högläsare, knäpper på värmen som pulserar i mina meningar, och jag vet att somligt förstår den lilla sjuåringen inte. Men hon förstår att lyssna till högläsning. Hennes inre värld förflyttar sin horisont.

Det här inlägget postades i Högläsning. Bokmärk permalänken.

1 svar på Om högläsning: Högläser mitt manus för en sjuåring

  1. annafrosth skriver:

    Oj! Jag blev alldeles tårögd när jag läste det här, och lyssnade samtidigt på låten The One and Only – Acoustic Version med Chesney Hawkes, kanske bidrog 😉 Tack för fina ord (som alltid).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.