Under det att jag läser

En läsare på kant

Nu läser jag det mesta på engelska. Ibland stannar jag upp, blir medveten om att jag läser, förundras över något som bryter av: grammatiken, verben och substantiven. Jag stannar upp där jag lär mig något nytt, eller där jag tycker om formuleringen, eller hur meningen är uppbyggd. Ett annat sätt än det jag kan och jag lär mig att formulera mig på ytterligare ett sätt. Jag läser meningen, stycket, flera gånger. Sen fortsätter jag och läser vidare, och snart är jag inte längre medveten om att jag läser trots att det är just vad jag gör.

Det här inlägget postades i Litteratur och läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.