Låt barnen närma sig berättelsen

korling-laser-pa-alfons-aberg-1 Många gånger får jag lyssna till hur barn inte kan sitta still. Ganska tidigt ska de kunna det. De ska sitta i ring som mycket små. Och när någon läser ska de lyssna utan att vara nära. Jag högläste nyss för barn och föräldrar på Alfons Åbergs hus i Göteborg och tänkte på hur berättelsen gjorde att barnen ville komma nära boken, se in i den och vara nära den som berättar. Barnen kom en, efter en, och berättade, härmade och sa ord och meningar unisont med mig. Vi läste ihop.

 

This entry was posted in Högläsning, Litteratur och läsning. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>