Första slaget mot ett barn

Jag tittar ibland på vilka sökord som gör att man hamnar på min blogg. Och visst blir jag bedrövad över sökorden;

  • första slaget mot ett barn

Första slaget? Klart att det är just detta ord. Det första slaget betyder ju per automatik att den finns följder: Det andra slaget, det tredje …

Den som slagit ett barn har slagit ett första slag. Barnet har fått sitt första slag. Det skrämmer mig. Om ett barn har fått ett första slag … hur ser vi det, vet vi det? Barns lojalitet med sina föräldrar handlar om livsvillkor. Det är barnets värld. Det första slaget … i detta vilar det nästa. Vad jag också tänker är de slag som orden ger. Verbal abuse är slag i själen. Blåmärken som aldrig riktigt försvinner bort. De kan trängas undan men aldrig någonsin raderas ut.

Och har man slagit ett barn kan man söka hjälp. Det finns bomullsplatser.

Vi har uppdrag vi människor.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt, Sorg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Första slaget mot ett barn

  1. Pingback: Tweets that mention Första slaget mot ett barn « Anne-Marie Körling -- Topsy.com

  2. Mib skriver:

    Ja det är så mycket mer än själva slagen som är viktiga också. Nu menar inte jag att nedvärdera slagen på nåt sätt för det är hemskt, fruktansvärt hemskt. Men det handlar om hela familjesituationen tycker jag, förhållningssättet i familjen och till familjen.

  3. Anne-Marie skriver:

    Hej Mib, nej det första slaget hör ihop med så många andra faktorer. Det är mer helheten där slaget ges som det handlar om. Det första slaget är kanske mer ett symptom. Allt är allvarligt.

Kommentarer är stängda.