Arbetet: … gjort det jag ska …

Idag har jag suttit med texterna och skrivit debattartiklar och pratat Skollag med Elevhälsan. Det stora arbetet med att länka samman dicipliner och skapa helheter är omfattande och utmanande. Jag är ganska trött med mycket yrkeslycklig då jag utbrister en aningen slarvigt:

– Idag har jag inte gjort det jag ska…

för att få till gensvar:

– men kanske det du behövde göra!

Jag ler. Denna veckas arbete är över. Fredagen lägger sin vilofilt över min kontorsplats. Jag lägger pennan åt sidan, skjuter pappershögarna till en gemensam. Viker ihop kontorsstolen och snurrar runt alla elsladdar till en stor gordisk knut och dammar av en gammal tanke och tar min kavaj och mina framsteg och släcker lampan. Det är helg!

– Va, ska du redan gå? ropar någon!

– Japp! Helgen väntar på mig.

Idag har jag:

 • bokat in föreläsningar för förskolorna kring Kiwi
 • skrivit klart och formulerat en artikel för Skola och Samhälle tillsammans med elevehälsan
 • läst på Skolverkets hemsida om att alla verkligen inte går i en skola för alla
 • läst och letat citat ur Lev Vyotskijs ord och tankar
 • bidragit med mina pedagogiska synpunkter kring hur …
 • ätit världens godaste surbröd och franska smör som jag bjöd alla mina kollegor på. Smöret låtsas jag att det är från min favoritko Mathilde som går på de franska klöverängarna och mumsar i sig lyckofyrklöver så att alla får en smak av lycka och kanske extrasaltat smör … 
Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen, Pedagogiska miljöer, Styrdokumenten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Arbetet: … gjort det jag ska …

 1. Lisa skriver:

  … och jag har gjort ett viktigt arbete idag: nominerat dig till Kunskapspriset!
  Lycka till!

Kommentarer är stängda.