Vad är ett barn idag?

Jag oroar mig en aning för svaren på frågan – Vad är ett barn idag? Jag måste ställa frågan! Vi alla måste leva svaren.

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vad är ett barn idag?

 1. Johan Kant skriver:

  Hej Anne-Marie!
  Jag har följt din blogg ända sedan du började hos oss i Haninge. Intressant och bra med att du leker med språket och hur du vänder och vrider på saker och ting. Också bra med metodiktips till lärare, för det behövs verkligen.

  Nu har vi en stor diskussion igång, både på bloggar och i media, när det gäller kommande kursplaner. Jag är minst sagt kritisk till de nya kursplanerna. När du skriver om detta på din blogg tar du upp processmål eller ren metodik. Jag skulle önska, med tanke på din erfarenhet, att du skriver lite om kunskapskrav/kunskapsresultat/kunskapsstandarder eller det som benämns som mål att uppnå, alltså vad eleverna minst ska ha uppnått för kunskapsresultat – inlärt!

  Vi ses i Haninge!

  MVH

  Johan

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Jag ska fundera Johan Kant. Din fråga är stor och jag ska låta dig veta då jag formulerat mina tankar kring detta. A-M

 3. pippi skriver:

  Ett barn idag, är för mig vad det var i går och kommer att vara i morgon. Men med mer funderingar, kunskap, glädje och skratt. Funderar mer på vad en lärare är i dag, i morgon och i framtiden.

 4. Tirsten skriver:

  Det måste vara svårare att vara barn idag än igår. Idag finns allt alltid. Det ställer större krav på både barn och vuxna att skapa strukturer för rutiner som ger trygghet . Igår när jag var barn satte vi på tv´n när barnprogrammet började och stängde av tv´n när barnprgrammet var slut. Idag håller barnprogrammen på dygnet runt… och då är barnprogrammen bara en av allt som alltid finns.
  Tirsten

 5. sspirit skriver:

  Att det kan finnas barn som är en vuxenprojekt, som bär den stora, tunga bördan av förverkliga drömmar som är inte egna…
  Att det kan finnas barn som ingen bryr sig om dem…
  Att det kan finnas barn som aldrig har haft chansen att vara barn …
  Att du och jag och alla andra vuxna har varit en gång barn.
  Och dagens vuxna bär på ansvaret för gårdagens, dagens och morgondagens barn.

Kommentarer är stängda.