Filar på en arg krönika om fostran!

En arg krönika måste man fila på! Den ska komma ut i bestämd form – inte i en arg sådan. Men för att skjuta fart i bokstaverandet är en gnutta ilska bra. Sedan lägger sig den och den ömma och snälla sopar bort en del ord och gör allt mer läsbart. Att skriva argt kan vara en väg. Att skriva snällt är inte det. Tänk vad sinnet skriver in sig i texten!

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Filar på en arg krönika om fostran!

  1. Mats skriver:

    Du vet vad Mae West sa:
    – When I´m good I´m good, but when I´m bad I´m even better!

    Go for it!

  2. Mib skriver:

    Mmmm jag skriver ofta i argt eller ledset tillstånd. Det känns oftast bra för mig, men kan lätt missförstås av andra tyvärr. Så en gnutta eftertänksamhet behövs nog också i hur det tolkas av andra. Det är svårt tycker jag.

Kommentarer är stängda.