Om kyla och jag blir sugen på att undervisa!

Den här artikeln skulle jag gärna undervisa om!

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

3 svar på Om kyla och jag blir sugen på att undervisa!

 1. Malin skriver:

  Hej Anne-Marie,

  Jag har just precis planerat att arbeta med artiklar – med inspiration från Kiwimetodenboken och dina bildpromenader. Jag blir självklart nyfiken på hur du skulle undervisa med denna artikel som utgångspunkt. Vill du visa mig?

  Malin

 2. Anne-Marie Körling skriver:

  Hej – jag blir omedelbart inspirerad av artikeln – Jag skulle undervisa om människokroppen och om det elevnära perspektivet – att frysa. Jag skulle läsa en kort berättelse om att frysa. Jag skulle tala om åkarbrasa…. och jag skulle låta eleverna förstå hur kroppen fungerar i värme, kyla, snålblåst och så skulle vi smaka på alla orden, begreppen:
  Det finns så fantastisk mycket att prata om, som eleverna redan vet och förstår men som de inte har lyft upp till ett annat perspektiv. Jag vill verka för textrörlighet och att vi fokuserar på väder, vind och … människan mitt i alltsammans. Hur gör djur? Vad känns kallast? Pröva, tänka och utveckla. Detta är nu i helt ostrukturerad form, jag brukar göra så här, kasta ut allt jag kan tänka på och sedan undersöka lite med eleverna, bara den att läsa upp artikeln och diskutera innehållet och se vad eleverna tycker är intressant brukar ge mig en hel del fantastiska infallsvinklar.

  Jag måste tänka!
  A-M

 3. Malin skriver:

  Å – ja! Tack bästa Anne-Marie för att du tod dig tid att svara. Malin

Kommentarer är stängda.