Här är jag. Hej HOPP!
-
Senaste blogginläggen:
- Definitioner av ett skolbibliotek 2022-07-03
- Den verkliga döstädningen 2022-07-03
- När jag går i skogen går skogen också i mig 2022-07-02
Kategorier
Korlingsord på Twitter
- @SaraBruun3 Jag har också låtit mina böcker flytta ut i offentligheten. Där har de gjort gott. Önskar också att böc… https://t.co/mz5SqWVod9 about 4 hours ago from Twitter for iPhone in reply to SaraBruun3
- En tavla, en dikt, en melodi. Orden ur Agato Kristof och boken igår. Jag leker med tanken eftersom tretalet utmanar… https://t.co/wUkXcnDpup about 8 hours ago from Twitter Web App
- @Samtider Det är också en presentation av avsändaren. about 9 hours ago from Twitter Web App in reply to Samtider
Artiklar på andra ställen:
OM ATT STAVA RÄTT:
https://skolvarlden.se/artiklar/konsten-att-ratta-ratt-anne-marie-korling-om-att-utveckla-stavning
https://news.cision.com/se/gothia-kompetens/r/fran-stavfel-till-stavratt---ny-bok-av-anne-marie-korling,c3327044
https://www.svd.se/smartaste-sattet-att-retta-ett-stavfel
Arkiv
TOMAS TRANSTRÖMER:
"Uppdrag: Att vara där man är".Lev Vygotskij:
Talspråket är alltid begripligt för barnet; det uppstår ur ett levande umgänge med andra människor, det är en fullkomligt naturlig reaktion, barnets reaktion på vad som händer omkring det och berör det.
Om kyla och jag blir sugen på att undervisa!
Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.
Hej Anne-Marie,
Jag har just precis planerat att arbeta med artiklar – med inspiration från Kiwimetodenboken och dina bildpromenader. Jag blir självklart nyfiken på hur du skulle undervisa med denna artikel som utgångspunkt. Vill du visa mig?
Malin
Hej – jag blir omedelbart inspirerad av artikeln – Jag skulle undervisa om människokroppen och om det elevnära perspektivet – att frysa. Jag skulle läsa en kort berättelse om att frysa. Jag skulle tala om åkarbrasa…. och jag skulle låta eleverna förstå hur kroppen fungerar i värme, kyla, snålblåst och så skulle vi smaka på alla orden, begreppen:
Det finns så fantastisk mycket att prata om, som eleverna redan vet och förstår men som de inte har lyft upp till ett annat perspektiv. Jag vill verka för textrörlighet och att vi fokuserar på väder, vind och … människan mitt i alltsammans. Hur gör djur? Vad känns kallast? Pröva, tänka och utveckla. Detta är nu i helt ostrukturerad form, jag brukar göra så här, kasta ut allt jag kan tänka på och sedan undersöka lite med eleverna, bara den att läsa upp artikeln och diskutera innehållet och se vad eleverna tycker är intressant brukar ge mig en hel del fantastiska infallsvinklar.
Jag måste tänka!
A-M
Å – ja! Tack bästa Anne-Marie för att du tod dig tid att svara. Malin