Lilla vän och lilla jag!

ÖVERALLT LÄR SIG BARN

ÖVERALLT LÄR SIG BARN

Jag har förmånen att vara med ett litet barn ibland. Igår var vi i ett varuhus. Oftast tänker jag att varuhus är inte en plats för ett litet barn. Stora människor irrar omkring och ser oftast inte en liten en. Men den här lilla hon tar saken i egna händer. Finns det en lekyta så leker hon. Jag hinner med att vara sjörövare, leka kull, sjunga högt och hoppa hage. Överallt är det lek. Då vi tar rulltrappan upp måste vi genast ta rulltrappan ned. Så gör vi två gånger.

Jag lär mig själv också. Inte bara det att den lilla ungen leker och lär sig. Jag lär mig också. Jag lär mig att ta vara på de här lekstunderna. Också jag är lärande och lekande.

Nyss lämnade jag mitt skrivande och det skrivande sällskap jag ingår i. Vi sitter still. Men i våra huvuden är vi lika kreativt lekande som den här lilla ungen, tänker jag.

Så smyger sig en liten hand in i min och så hör jag den lilla säga: Lilla vän… kom nu så går vi.

Jag säger det hela tiden. ”Lilla vän” säger jag till den lilla. Även om jag är stor i hennes värld så är jag hennes lilla vän. Man blir liten då man leker.

Anne-Marie

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Värdegrunden och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Lilla vän och lilla jag!

 1. Killfröken skriver:

  Jag läser om och om igen och det blir bara bättre och bättre.
  När jag blir liten vill jag vara som du!

  //K

 2. Pingback: Killfrökens Blogg » Svackan och Pausfågeln

 3. Anne-Marie skriver:

  Närmen så vackert skrivet. Då blir vi små kollegor. Små och lekfulla lärare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.