Att coacha lärandet

– Begreppet coachning är förmodligen förstört av programmet 9 A, sa läraren jag coachade. Detta känsliga följandet och utmanandet av lärarens förmåga att skapa lärande är det jag tittar på. -Ja, det var läskigt att få dig som coach för man hade ju sett klass 9A, men det är ju inte alls det som coachandet handlar om. Det känns jättebra att veta det.

– Ja, Jag väljer att coacha lärandet. Att coacha lärandet är något helt annat än att coacha läraren. Det handlar om att lyfta upp lärandet och titta på allt som sker i klassrummet utifrån detta perspektiv. För mig är lärandet i fokus.

Om ni lärare som jag coachat läser detta. Skriv gärna vad ni själva tycker att vi har gjort tillsammans. Låt oss verka för transparens.

Det här inlägget postades i Konsultation av något slag. Bokmärk permalänken.

1 svar på Att coacha lärandet

  1. Jimmy skriver:

    Jag upplever det som att vi genomgående diskuterat möjligheter och aldrig brister.
    Efter varje samtal vi haft har jag känt mig fylld av tillförsikt och självförtroende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.