Jag minns min lärares ord …

Minns med glädje min fransklärare på högstadiet som sa att hon älskade ordet pamplemousse. Det är 25 år sen o jag ser henne säga det. Mycket annat har jag glömt men jag minns fortf betydelsen av just det ordet. Det såg gott ut när hon sa det.

Med anledning av att jag skrev att lärare skulle ordberika eleverna och att ha favoritord med sig till skolan varje dag så kom detta underbara gensvar på bloggen. Jag måste ge detta vackra minne en egen självständig plats! Jag smakade också på ordet pamplemousse!

Det här inlägget postades i Ordförrådet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag minns min lärares ord …

  1. Linda O skriver:

    Det är underbart att samla på ord och smaka på dem så ofta det finns tillfälle. Haphazardly är min absoluta favoritord på engelska tillsammans med flabbergasted. Det brukar jag berätta för eleverna. På svenska, med mina nyanlända elever, borde jag bjuda på fler delikata ord. Tack för påminnelsen.

Kommentarer är stängda.