Adventskalendern 2

 

 

 

Behöver du uppdatera dig så är första dagen här!

Den goda mattanten Berta ja! Vad kan man inte säga om henne. Man kan inte säga att hon är tråkig. Nej Berta är en rolig tant. Hon lagar mat med spagettiarmar och köttfärstankar. Hon mal saker saker och ting i huvudet. Just nu mal det och mal i Bertas huvud. Var det hon som hade den där tomtedräkten sist?

Berta minns plötsligt hur hon en midsommardag skulle lura sina barnbarn och låtsas att tomten kommit på avvägar. Men det var just den sommardagen hon upptäckte att barnbarnen blivit alldeles för stora. De var plötsligt tonåringar och visste att tomten inte fanns utan att mormor Berta hade … ja … sådana tankar malde i mattanten Berta. Men så kom hon på att hon skickat med tomtedräkten med skolans påhittiga kemilärare vid det tillfälle då det hade varit lärarsammankomst i Bertas egna kök. Hon hade förtroligt bett honom smussla tillbaka tomtedräkten en höstdag förra terminen. Berta pustade ut. Nu fortsatte hon mala köttfärs utan att det malde tomtedräktstankar inom henne.

I lucka 3 möter vi kemiläraren

Det här inlägget postades i Barns rättigheter. Bokmärk permalänken.