Om Alfons Åberg blev lärare skulle han …

Om Alfons Åberg blev lärare skulle han förstå hur lång tid det tar att göra sig iordning, hur viktiga hemliga kompisar skulle vara, och att pappor behöver egen tid, och att pipor kan komma bort och att man kan hitta dem genom att leka. Om Alfons skulle bli lärare skulle han inte höja på ögonbrynen över vilka som fanns där hemma. Kanske en farmor, en faster och en pappa. Om Alfons Åberg blev lärare skulle han förstå att man ibland har läskiga tankar om spöken som inte finns och om odjur som ligger och gör sig påminda under sängar och att detta kan störa inlärningen hos små barn i skolan. Om Alfons Åberg blev lärare skulle han säkert låta barn knyta snören och koppla ihop tingen med varandra bara för glädjen att just ha lärt sig knyta skosnören. Hej hopp!

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.