Lärartyckare Mats skriver om modet att pröva

Det är ingen rättighet att misslyckas – det är en skyldighet. Jag tänker ofta på Hedvig som anstränger sig för att förstå nya och lockande ord. Programmets innersta budskap är inte att vi måste ha ett stort ordförråd – det handlar om att våga pröva.

Och jag tänker – att vi är i en rätt-och felvärld i skolan. Eleverna lär sig snabbt att göra rätt, tänka hur läraren tänker och … kanske hämmas det taklösa lärandet genom detta. Ja, läs vidare hos Mats.

Det här inlägget postades i Lärartycket, Läraryrket och lärarrollen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.