… här kan ni fråga, undra, tänka, utveckla och gensvara!
Här är jag. Hej HOPP!
-
Senaste blogginläggen:
- Skolstart: Gråter fröken? 2022-08-17
- Lite si och så med elevens lärande 2022-08-13
- Faran med att benämna ord som svåra 2022-08-10
Kategorier
Korlingsord på Twitter
- Eleverna står med sina mobiler, tittar ner i dem, när de plötsligt får syn på mig. - Hej! säger de glatt. En av ele… https://t.co/gT9er6C7RG about 3 hours ago from Twitter Web App
Artiklar på andra ställen:
OM ATT STAVA RÄTT:
https://skolvarlden.se/artiklar/konsten-att-ratta-ratt-anne-marie-korling-om-att-utveckla-stavning
https://news.cision.com/se/gothia-kompetens/r/fran-stavfel-till-stavratt---ny-bok-av-anne-marie-korling,c3327044
https://www.svd.se/smartaste-sattet-att-retta-ett-stavfel
Arkiv
TOMAS TRANSTRÖMER:
"Uppdrag: Att vara där man är".Lev Vygotskij:
Talspråket är alltid begripligt för barnet; det uppstår ur ett levande umgänge med andra människor, det är en fullkomligt naturlig reaktion, barnets reaktion på vad som händer omkring det och berör det.
Tack för en oerhört inspirerande föreläsning i dag. Många tänkvärda stunder och en övertygelse om att jag i min yrkesroll behöver ha lite mer is i magen när det gäller saker jag ser som ”fattas” när jag bedömer. Brukar vilja avsluta mina bedömningar, där jag förmedlat vad jag sett, med en önskan om vad nästa steg är. Ska nu prova med att ha ett större lugn och invänta.
Ser fram emot att tillsammans med eleverna ”lägga oss i” texter och se vart vi hamnar.
Härligt att få gå tillbaka till skolan på lätta fötter och med ett leende på läpparna. Nu kryper jag till sängs och plockar fram ”Nu ler Vygotskij” igen.
Tack igen!
Jag tänker på det du sa om den tysta läsningen, att det är bland det svåraste som görs i klassrummet, att många elever bara bläddrar när någon annan gör det och att väldigt många inte tar tillvara på lästillfället. Vill du utveckla lite mer hur man får engagerade och villiga läsare?