Ordning och reda – men hur tänker vi?

Det har varit mycket samtal och prat om ordning och reda. Det är ett begreppspar vi borde nysta en aning i. Vad lägger vi in i våra föreställningar om vad ordning och reda är? Vem definierar denna ordning och reda? Hur känner man igen när det är ordning och reda? Vad händer när vi tycker helt olika om ordning och reda? Vad är det vi menar?

Vi använder så många begrepp utan att definiera dem. Det kanske är en pedagogisk diskussion vi kunde ha. Inte att skapa själva ordningen och redan utan skapa strukturer åt en diskussion där innehållet är ordning och reda. Så får vi se var vi hamnar?

De pedagogiska diskussionerna kan också handla om frågorna som syns i bilden. Det är mycket spännande diskussioner vi kan skapa med dem i fokus.

 

Det här inlägget postades i Styrdokumenten. Bokmärk permalänken.