Högläsning: Ålderslöst delande

All högläsning vi ger eleverna handlar om att åskådliggöra det dolda skriftliga språk som finns i böckerna. Det är att artikulera skriven text så att den går att höra. Att högläsa är att muntligt föra ut skriftspråket. Och det finns ingen åldersgräns då vi inte längre kan högläsa för eleverna. Självklart kan vi läsa högt för dem på gymnasiet, årskurs nio och … också på ålderdomshemmet. Det finns ingen ålder för berättelser, för högläsningens gemenskap. Ingen ålder alls. Det handlar om att förhöja livskänslan, vi är ihop och vi är inne i en berättelse.

Däremot finns de människor som aldrig någonsin får lyssna till vad en högläsare kan berätta om för spännande saker.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.