Reklamslogans

”Håll humöret uppe” läser jag då jag är på språng mellan punkt ett och punkt två. Jag känner mig glad. Reklamen ska få mig att bibehålla humöret på topp. Om jag köper en bulle och en kopp kaffe så håller sig mitt humör. Jag är redan glad. Att äta mig glad är jag inte intresserad av.

P1190808

En annan reklamtext gör mig medskapande. Det vill säga om jag får leka med orden. Drömfika. Ja, jag vill gärna dricka en drömfika. Kan tänka mig flera platser för en sådan. Någonstans där horisonten uppenbarar sig och får mina tankar att vila och blicken att följa fågelstrecket långt, långt därborta. Drömpriser kan vi alltid diskutera. Vad är ett drömpris för en fika? Vad är ett drömpris överhuvudtaget? Om man läser lite kreativt kan texten bli en drömfika med en drömprins.

Jag undrar alltid när jag läser ord och meningar.

Det här inlägget postades i Skriver om ditt och datt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.