Lärandet som inte är målstyrt – lärandet har med livet att göra!

Lärande pågår hela tiden. Också lärandet inte alltid kan infångas i ett mål. Det är viktigt att ge eleverna möjlighet att få syn på sitt lärande i ett vidare perspektiv. Att man lär sig att nya maträtter, lär sig ett främmande ord som inte syns i kunskapskraven, att lära känna en ny kompis, att lära sig balansera på ett litet staket, att lära sig en ramsa av en kompis, att lära sig dra slutsatser av något som man förstod när man såg det i ett annat sammanhang, att …

Det här inlägget postades i Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.