Att undervisa om begrepp

Matematikbegrepp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då jag tittar på uppgifter och texter undersöker jag alltid vilka begrepp som finns att undervisa om, förtydliga och förstärka. Här har jag gått igenom en text i matematik. Det är stora begrepp som omröstning, enklaste form, totalt, rymmer bland fler. Det betyder att jag lyfter in dem i undervisningen, förklarar och låter eleverna fylla begreppen med sina tankar och kunskaper om dem.

Jag kan exempelvis leka med ordet alternativ. Sätt in det i en mening. Om varje elev sätter in ordet alternativ i en mening har vi fått lyssna till hur vi kan förstå ordet, eller hur vi inte har förstått ordet.

Det här inlägget postades i Lektioner och lektionsförslag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.