Avsked, knyta upp och så lätt är det inte att gå på sommarlov

FRÖDING- Dikt av Fröding

Vi ska under några skolsista dagar ta farväl av våra elever. Nior går ut sin grundskola och nytt väntar dem. De behöver få knyta upp banden genom att vi talar om att vi ska göra avsked och att det väntar något nytt. Detsamma gäller för elever som byter skola eller får en ny lärare till hösten, de måste få ta ordentligt avsked av sin nuvarande skola och lärare. Som lärare måste man kanske famna det faktum att man är viktig för eleverna och att själva avslutet kan göras i små etapper under den tid som är kvar.

Och så lärarens egna behov av att säga hej då. Det är inte lätt att ha elever och lämna dem. Det finns mycket känslor med de här dagarna!

Det här inlägget postades i Relationer och vänskap, Värdegrunden, Verkligheten. Bokmärk permalänken.