”En pedagog gör misstag …”

”Det finns misstag som en pedagog gör en gång, och efter noggrant övervägande aldrig någonsin kommer att upprepa. De stannar kvar länge i minnet. Om hon handlar fel eller uppträder taktlöst när hon är trött, kommer hon att anstränga sig för att göra alla sina obetydliga och irriterande uppgifter till rutiner, därför hon vet att problemen uppstår på grund av tidsbrist. Men en dålig pedagog skyller alla sina misstag på barnen.”

Janusz Korczak: Hur man älskar ett barn, HLS förlag, 1992

Det här inlägget postades i Barns rättigheter, Läraryrket och lärarrollen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.