Coacha för och i undervisning: Det tar tid att förändra!

Jag satt och jobbade med en elev och då kom en annan elev och ville ha hjälp. Och då hör jag mig själv säga ”kom hit”, ”titta” och så pekade jag ner i  matteboken och fortsatte sedan att prata med den första eleven. Det tog alltså ca 3 månader innan jag klarade av att genomföra det, trots att jag har velat prova sedan vi pratade om det i maj. Båda eleverna blev förvånade det syntes, men ingen sa något utan de lyssnade intresserat. Men jag glömde tacka eleven för att han hade lyssnat, det blir nästa steg!

Ha en skön helg!

Jag coachar en lärare via nätet, ibland i verkligheten, mest i form av brev, Twitter och sociala medier. Och tillsammans kan saker synas så lätta att genomföra, trots att de inte är det i praktiken. Det krävs tid för egna tankar och egna iakttagelser, kunskap om den egna klassen och så den tid det tar att ändra sina tankegångar och göra nytt. Jag har stor respekt för att det är så. Tack för gensvar och att jag får publicera det.

Det här inlägget postades i Kommunikationen, Konsultation av något slag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.